2019. augusztus 19., hétfő

Théta 4-7 Hz Meditáció: az esszenciális mentális-spirituális kombináció

Tegnapi vezetett meditáció, :Théta a tudatalatti küszöbe.
Théta 4-8 Hz Meditáció, (Ez nagyon közel van a Delta agyhullámokhoz ) intuíció, memória, kreativitás, vizualizáció. Ahogy mélyebbre jutunk a meditációban elérjük a megfoghatatlan és misztikus Théta állapotot, ahol az agytevékenység lelassul és már majdnem az alvás szintjére érünk, de még nem alszunk. A hipnózisban és a REM alvás során is használják.
Theta közvetlenül a tudatalatti küszöbén nyugszik, és ez az egyetemes elme kapuja.A Theta hullámok LTP-vel (hosszú távú potenciálozással) társulnak, ami kulcsfontosságú az információk tárolásához és visszakereséséhez.
Ez a legmélyebb szintje annak, ahova az emberi tudat lejuthat, az a szint amiből minden ered, ahonnan az univerzum materializálódik, ez a meditáció akkor érhető el, ha az egyén képes megállítani teljesen, nullára a gondolkodását direkt mód.
Nagyon nehéz elérni ezt az állapotot, bevallom nekem teljesen nem sikerült.
Béta 12-40 Hz Éberség, figyelem, koncentráció. Éber vagy és élénk. Az agyad éles és fókuszált. Könnyedén, gyorsan reagálsz és teljes figyelemmel tudsz dolgozni.
Alfa 6-12 Hz Relaxáció, ébrenléti ellazultság. Ellazult vagy, lelassul az agytevékenység. A tudatod kitágul. Friss, kreatív energia kezd el áramolni. Eltűnik a félelem. Felszabadító békét és jólétet érzel. Stressz kezelésére kiváló. Az alfa hullámot használó programok javítják a problémamegoldó képességed, új ötletekhez juttatnak.
Delta 1-4 Hz Alvás, gyógyulás, passzív jelenlét. Mély, lassú, hullámzó. Ez a leglassúbb agyhullám. A mély alváshoz társítható. A Delta hullámok bizonyos frekvenciái elősegítik a növekedési hormon előállítását, amely hormon felelős a gyógyulásért és regenerációért.
Frekvencia tartomány   Lelkiállapot
 Delta           0,5 Hz – 4 Hz                     Mély alvás
 Theta            4 Hz – 8 Hz                      Álmosság                                                                   (szintén első szakasza az alvás)
Alpha            8 Hz – 14Hz                   Relaxált, de éber
 Beta             14Hz – 30Hz                Éber és koncentrált

Légy türelmes magaddal, és gyakorolj,mert nagyban segít az átalakulás folyamatában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése