2019. augusztus 19., hétfő

Milyen érzés emlékezni az elmúlt életekre?



A múltbeli élet emlékei különböző álruhában jönnek el.

 Talán egy olyan helyre utaztunk, ami ismerős volt, még akkor is, ha soha nem jártunk abban az országban, vagy esetleg ismerős volt egy személy, akit előtte soha nem láttunk. 
Néha a korábbi traumás tapasztalatok emlékei származhatnak előző életünkből. A víz fóbiája a fulladásból származhat, a migrén lehet hogy egy fejsérülés,esetleg hirtelen halál előző életünkben .
 Rengeteg olyan érzelmi blokkot cipelünk magunkkal a tudatalattinkban, melyek – bár nem vagyunk tudatában – úton útfélen gátolnak bennünket félelmek, konfliktusok  formájában az élet különböző területein.
Gyakran ezeket a fizikai zavarokat az orvosok pszichoszomatikus panasz-okként kezelik, amelyek gyakran resztoratív terápiával csökkennek. Egyes kritikusok elutasítják az elképzelést egy korábbi élethez való visszatérés elképzelésére, mert úgy érzik, hogy elég problémánk van a jelen életünkben.
Vannak, akik meglepőnek találják, hogy a jelen élet konfliktusai és blokádjai gyakran egy traumás korábbi életből származnak.
A múltbeli élethez való hozzáférés módjai eltérőek, és olyan sokféle technika létezik.. –nincs olyan “univerzális” technika, amely minden emberre és minden körülményre jó. pl : a “közvetett” hozzáférés: Ezek azok, amelyekben az elmúlt életünkre vonatkozó információk egy másik személyen keresztül érkeznek. A “közvetlen” hozzáférés: meditáció, ÉN megismerése.
“Az élet a földi dimenzióban hasonló a színházi drámához, amelyben a forgatókönyv váratlanul változik, és a színpadon káosz uralkodik. Amikor a színészek visszatérnek a függönyhöz, a nyüzsgés megáll: a színészek felszedik a maszkot, összefoglalják valódi identitását és újrakezdenénk valódi életüket, elhagyva azokat a karaktereket, amelyeket ideiglenesen imitáltak. Jelenlegi testünk a színpadon szereplő karakter, lelkünk a színész. Ahogy játsszák a drámát, a karakterek szörnyű szerencsétlenségekben is részt vehetnek, akár meghalhatnak is. De a színészek nem. Halhatatlanságunk szempontjából, az idő múltán átívelő örökkévalóságban minden pontosan az, aminek kell lennie . “Dr. Brian Weiss – Csodák történnek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése