2019. augusztus 18., vasárnap

Spiritualitás - az éntől az énig

Szeretném megosztani veletek, hogy számomra mi a spiritualitás,én hogyan látom, éltem át.

Spiritualitás - az éntől az énig


Az önmegvalósítás és az önmegvalósítás kétfázisú emberi folyamata szemlélteti a szellemiség növekedését.

Először megtalálni a világi énjét,vagyis: Az ego folyamatában az ember identitást és személyiséget épít, társadalmi szerepeket vesz fel. Megismerte egyedi tulajdonságait és szükségleteit, amelyek megkülönböztetik őt másoktól. Az ego ember azonban nemcsak "szekuláris énjét" fedezi fel, hanem aktívan fel akarja ismerni .

A szellemiség önmegvalósítással jön:
Az önmegvalósítás az önmegvalósítást követi. Most, a legtágabb értelemben, "spiritualitás" kezdődik. A szokásos értékek, mint a karrier, a pénz, a szexualitás, a harmonikus család, a barátok körében való elfogadás stb. egyre kevésbé fontosak.
Nem igazán vallásos már, de most megkérdezi, hogy van-e és milyen Isten van. Mit jelent a spirituális élet egy vallásos ember számára? Milyen szeretetet, például karmikus szeretetet , lelki szerelem, stb.?
A növekvő spiritualitással az ego megnyitja önmagát, és elfogadja annak tulajdonságait. Az ego egyre inkább egyéni kifejezés, egy szolga és egy én hírnöke lesz.
Az én ugyanakkor magasabb, holisztikus szemszögből látja az életet.
A spiritualitás többek között azt jelenti, hogy mindenütt érzékeljük az isteni jelenlét értelmes cselekvését, saját magunkban és ily módon lelkileg és lelkileg is továbbfejlesztettük.



Treszkay

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése