2019. augusztus 19., hétfő

Mindenki a saját sorsának kovácsa, még az egyedülálló Nő is….





Mindenki a saját sorsának kovácsa, még az egyedülálló Nő is….
Még mindig nincs barátod? Hogy hogy nincs? Egy férfi sem tetszik? Mi a baj?
Figyelj….
Mi egyedül élő Nők, anyák, ötször is meg gondoljuk azt, hogy ki lesz az a ffi akinek újra bizalmat tudunk szavazni, akinek újra elmesélnénk az életünk történetét, amihez nem sok kedvünk van már….

Tulajdonképpen eljutottam arra a szintre, hogy mindent egyedül csinálok, és jól csinálom. Elérem a céljaim, vannak még céljaim, szeretem a környezetem, jól érzem magam a bőrömben…. És még hálásnak sem kell lennem érte senkinek, csak magamnak, és Istennek.

Akit én választok, annak semmit nem kell letennie, megcsinálnia, elintéznie, segítenie…… Hiszen… Mindent elvégzek magam. Egyrészt, nagyon szerencsés az illető, pont mert csak a lelke kell, és ami árad belőle felém. Nem kell a pénze, a lakása, autója, a munkája, a tudása, semmi, csak Ő és az érzései. Másrészt, pont ezért piszok nehéz, mert azt az értéket, amire vágyom, mint Nő, mint lelki igény, nem tudja helyettesíteni, vagy kiváltani pénzzel, munkával szükségletekkel… Tehát lényegtelen, hogy mi a szakmája, van e pocakja,szőke, barna v fekete a haja.
Én csak egyet szeretnék, hogy ne legyen nehezebb, vagy bonyolultabb az életem, hogy ne aggódjak mikor társam van.

Csernus szerint a férfiak heréltek, kispöcsüek, a nők pedig hermafroditák….

Ilyen világot élünk. Lehet dünnyögni, hogy nem ezt akartuk…. Ez van. -És csodàlkozunk, hogy nem megy….
A kategóriákról pedig azt tapasztalom, hogy más a nőké, és más a férfiaké. Addig, amíg egy férfi magát 8-asnak gondolja, és 10-es kategóriájú nőt akar, miközben gyenge 4-es, addíg továbbra is el fogunk menni egymás mellett.

Mikor egyedül élsz, mérlegelned kell, hogy mi a fontosabb.
Persze mindig a gyermek után, vagy sem.
Elsősorban magunknak kell megfelelni. Meg kell tanulni egyedül lenni, átélni, megélni.
Új szabályok, új élethelyzet, kínkeserves csaták, egyedül dönteni, mérlegelni, egyedül cipelni a terheket.
Egyedül vagyunk mindig, minden helyzetben.
Egyedül oldjuk meg a problémákat, küzdjük le a nehézségeket, betegségeket, szerelünk, dolgozunk, szülőire megyünk, aggódunk,  szervizbe visszük a kocsit ( ha van ) ,számlákat fizetjük, rendet teszünk, szembenézünk a biztonságérzet hiányával, majd ezek után is képesek vagyunk mosolyogni, jól kinézni.
Meg is tudjuk tenni, mert meg akarjuk tenni!

Ezért nem is értem, hogy kalandorok, szenvedélybetegek, izomagyak, napszemcsi télen-nyáron, akiknek éjjel-nappal viszket, kamugépek -mit is tudnának nekünk nyújtani? Hisz eleve önértékelési problémával küzdenek.
Mert ugye kategorizálni lehet az embereket, most jelen helyzetben a férfiakat.
Anyuci kedvence:– Az önálló életre alkalmatlan kategória. Azon férfiak tartoznak ide, akik egy számlát sem tudnak befizetni, egy vacsorát nem tudnak megfőzni, egy inget nem tudnak kivasalni, csak vannak, mert anyuci jön, és mindent megcsinál. Én örökbe nem akarok fogadni egy felnőttet sem.

Ott van a tesze-tosza ember, aki elsőre nyugodtnak tűnik, de hamar kiderül, hogy saját magának a dédapja. Eszem ágában sincs a pszichológusa, mentora,ápolója, orvosa,  életmód tanácsadója lenni.
Most váltam el kategória-  Ezek a férfiak nem akarnak elköteleződni, mintha egy majmot engedtek volna ki a ketrecből. Számukra csak a “lyuk” a fontos, most akarnak élni, mert ugye eddig halottak voltak,  ők a nagy feltámadók-.
Életművészek- Ők azok, akik soha nem akarnak dolgozni, mert nekik életfeladatuk van, ami naponta mást jelent. Élősködők,szívják a véred, energiád,  akik elvárják, hogy tartsd el, etesd, itasd, mert valójában egy analfabéták. De persze borjú szemekkel néz rád mikor a számlákat kell kifizetni, hogy Ő fizetne ha lenne pénze, de sajnos életművész pálya ezt nem teszi lehetővé. Ők a púp az ember hátán.
Akik csak szexkapcsolatot keresnek- mindenhol,- pánikrohamban szenvednek, férfiasságuk naivságát akarják erősíteni. Nincs olyan szex alapú kapcsolat, ahol idővel ne kerülne felszínre az érzelem. Ekkor jön a szétválás, az új “préda” keresése, mókuskerék szenvedés egy dugásért.
Szisztematikus diagramokon modellező kategória-  saját magát Istennek képzelő ffi- aki folyamatosan interjúztat, aki beosztja a mindennapjaidat. Legyen jól fizető állásod, hetente minimum 5-ször sportolj, 4-szer menj fodrászhoz, kozmetikushoz, legyél mű Nő. Aki megmondja még azt is, hogy a kávét milyen ruhában főzd le neki, hisz.Ő a megtestesült tökéletesség mintaképe, szerinte.
A házas ffiak kategória, akik elsőre letagadják ezt, majd idővel beismeri, hogy van felesége, gyermeke, de már kihűlt a kapcsolat, nincs köztük érzelem, szex, – de ott a vagyon, a barátok,stb…. Nem akarja újra a nulláról kezdeni az életét, pláne nem veled. Hatalmas dumagépek, de csak ennyi.Milyen jövőt lehet tervezni egy ilyen ffival? -amilyet Ő akar.

Ott vannak a pszichésen sérültek, a nárcisztikus emberek, azok is, akik nem tudják mit akarnak, vagy akik 20 évvel fiatalabb barátnőt keresnek,opsz

Akkor miért is nincs senkim? Miért is van sok Nő inkább egyedül?

-Mert-nem akarunk már dupla házimunkát, minden egyes kompromisszum számunkra már  visszaesés, arra sem vágyunk már, hogy érzelmileg, és pszichésen kikészüljünk.❤

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése