2019. augusztus 18., vasárnap

Csakrák

"HA TE NEM VAGY A JELENBEN, NEM TUDOD FOGADNI MINDAZT, AMIT AZ ADOTT PILLANAT TARTOGAT, HOGY SEGÍTSEN NEKED MEGVALOSÍTANI AZT, AMI SZÜKSÉGES A NÖVEKEDÉSEDHEZ"

Szeress feltétel nélkül! Szeretni, azt jelenti, hogy szeress mindent - az Univerzumban. Nemcsak a barátokat és a családot, hanem minden személyt, állatot, növényt, ásványt, minden csepp vizet, minden szem homokot, kavicsot, minden szál füvet, szeretni mindent, ami jelen van a Teremtő által kreálva. Szeresd Önmagadat!

 1. gyakorlat
 Hunyd be a szemed és képzeld el magad, hogy benne ülsz egy hatalmas nagy nylon zsákba, ami teljesen körülvesz téged. Ha ez megvan , akkor képzeletben kezd el felfújni ezt a zsákot belülről, úgy hogy kifelé lélegzel és a zsák egyre jobban felfújódik és körülvesz téged. Ha ez sikerült akkor gondolatban engedd le ezt a zsákot és tűntesd el magad mellől.



Első csakra: Színe : vörös A hátgerinc alsó végén található, a hátgerinc, a vesék és mellékvesék kapcsolódnak hozzá. Befolyásolja a túlélési esélyt, a termékenységet és az életkedvet. Az innen kapott energia működteti a vesék, a gerinc működését.

 A második csakra (Szexcsakra) Színe : narancssárga A nemi szerveket látja el energiával, viselkedésünket, s érzelmeinket irányítja, befolyásolja kapcsolatainkat. A nemi szerveknél található. Köldöktől 2 ujjal lejjebb.

A harmadik csakra (Napfonat csakra) Színe : sárga. A gyomorszájnál helyezkedik el a napfonat csakra. A gyomor környékén elhelyezkedő szerveket, a májat, az epehólyagot és magát az emésztést irányítja. Itt keletkezik a gondolatok energiaalapja is. A köldöktől 2 ujjal fentebb.

A negyedik csakra (Szívcsakra) Színe : zöld A szívcsakra a szívnél helyezkedik el, az immunrendszert, a légzést és a vérkeringést irányítja. Ide kapcsolódnak az általunk szeretett személyek láthatatlan fonalai.

Az ötödik csakra (Torokcsakra) Színe : kék A toroknál helyezkedik el, s a pajzsmiriggyel áll kapcsolatban. Irányítja a tüdőt, illetve a torok környékén található szerveket. A kommunikációval áll kapcsolatban, így könnyen blokk keletkezhet rajta, ha valaki állandóan magába fojtja mondanivalóját.

A hatodik csakra (Harmadik szem csakra, homlokcsakra) Színe : indigókék. A hatodik csakra , s az agyalapi mirigyhez kapcsolódik. A homlok közepén helyezkedik el, irányítja a füleket, s a bal szemet. Az önmegismerés kapuja, s lehetőséget ad meditáció során a felettes énnel, illetve az Angyalokkal történő kommunikációra. A hetedik csakra (Korona csakra) Színe : fehér A Korona csakra a tobozmiriggyel áll kapcsolatban, s a fejtetőn helyezkedik el. A jobb szemet, illetve a felső agyat irányítja.

A hetedik csakra a Gyökércsakrával ellentétben nem a fizikai világhoz, hanem a megfoghatatlan, Isteni létezéshez köt minket. Fizikai lényünket összeköti spirituális énünkkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése